Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/misterion.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualno

Aktualno

Zapisnik sestanka ocenjevalne komisije za izbor spominkov »Doživetje skrivnosti voda«

18.04.2019

Šest-članska komisija v sestavi: Iva Konda (občina Semič), Anita Matešič-Štajcer (občina Kamanje), Milan Medič (LAG Vallis Colapis), Zoran Čiča (Konzervatorski oddelek Ministrstva za kulturo R Hrvaške), Dušan Štepec (ZVKD Novo mesto), Matjaž Pavlin (Kompas Novo mesto) je v petek, 19. 4. 2019 ob 09:00 pregledala prejete predloge in prišla do naslednjih ugotovitev:

  1. Na razpis se je prijavilo 12 ponudnikov, ki so ponudili 6 spominkov manjše in 6 spominkov večje vrednosti.

  2. Komisija je pregledala vse predloge in vsakega posebej ocenila. Pri ocenjevanju je sledila naslednjim kriterijem iz razpisa:

  • spominek ima povezavo z naravno in kulturno dediščino,

  • izdelan je iz lokalnih materialov,

  • njegova sporočilna nota zajema vse tri občine,

  • estetski izgled in

  • uporabnost spominka.

Glede na navedene kriterije je komisija izbrala dva spominka:

  1. Za najboljši spominek višje vrednosti je izbran spominek št. 2: Kolpa – reka prijateljstva od davnine, izdelan iz lesa, akrilne barve, rafije in filca. Spominek je prispevala OŠ Žakanje, Učenička zadruga Brezig. Gre za lesene kocke, poslikane s šestimi edinstvenimi motivi, ki jih je potrebno zložiti skupaj in pripadajo projektnemu območju. V kompoziciji šestih slik so prepoznavni motivi Semiča, Metlike in Kamanja ter prikazujejo atraktivnost edinstvene naravne in kulturne dediščine tega območja. Spominek je lahko odlično in enkratno darilo otrokom in odraslim.

  2.  Za najboljši spominek nižje vrednosti je bilo izbran spominek št. 3: Majica-Torba, izdelek »Kuće Hrvatskog dizajna iz Zagreba. Gre za 12 črno-belih stiliziranih motivov (simbolov), karakterističnih za projektno območje, naziv občin in krajev ter reke Kolpe. Motivi simbolizirajo naravno in kulturno dediščino ter tradicijo. Motiv se lahko aplicira na majico in eko torbo, pa tudi na dekorativne kuhinjske krpe, zglavnike, razglednice, skodelice…

Ostali izdelki so nekateri zelo primerni za bolj lokalno obarvane spominke, sicer pa jih ponudniki lahko prevzamejo na občini Semič do konca meseca maja.

Semič, 19. 4. 2019

Zapisal: Matjaž Pavlin, Kompas Novo mesto d.o.o.

Vse novice