Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/misterion.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualno

Aktualno

Uvodna konferenca projekta Misterion

19.09.2017

V Kulturnem centru Semič je 20. 9. 2017 potekala uvodna konferenca projekta Misterion – Doživetje skrivnosti voda, ki se izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg Slovenija – Hrvaška 2014-2020. Namen konference je bil predstaviti projekt, projektne partnerje in glavne aktivnosti, ki se bodo izvajale v času trajanja projekta. 

Projekt, v skupni vrednosti 1.239.205,95 €, se je pričel izvajati v juliju 2017 in bo trajal do konca leta 2019. Sofinanciranje iz sredstev ESRR znaša 1.053.325,05 € oziroma 85 % od skupnega proračuna projekta. V projektu sodeluje pet partnerjev, Občina Semič kot vodilni partner in partnerji Općina Kamanje, Občina Metlika, LAG Vallis Colapis, Kompas Novo mesto d.o.o. in trije pridruženi partnerji. Glavni skupni cilj projekta je ohraniti in povečati privlačnost edinstvene naravne in kulturne dediščine projektnega območja ter razviti trajnostni turistični produkt. 

Srečanja so se poleg županje gostiteljice Polone Kambič iz Občine Semič, med drugim udeležili še g. Damir Mateljan, župan Općine Kamanje, g. Darko Zevnik, župan Občine Melika in ga. Mateja Topolovec iz Skupnega sekretariata Slovenija-Hrvaška.

Vse novice