Aktualno

Predstavniki lokalnih skupnosti Misteriona so se udeležili 21. mednarodnega sejma podjetništva v Nedelišću - MESAP 2019

15.06.2019

V okviru projekta "Misterion – doživetje skrivnosti voda", financiranem s programom Interreg Slovenija - Hrvaška, je bil na mednarodnem sejmu podjetništva v Nedelišću organiziran skupni nastop podjetij in javnih ustanov z območja Misterion (Bela krajina, Pokuplje in Žumberak) v Međimurju, od 14. do 18. junija (junija) 2019.

Namen obiska mednarodnega sejma je bil predstaviti območje Misterion, s poudarkom na tistih vsebinah, ki jih lahko ponudi skupna turistična ponudba slovenskih in hrvaških skupnosti ob reki Kolpi. Na sejmu so predstavljeni turistična agencija Kompas iz Novega mesta in lokalna akcijska skupina Vallis Colapis kot projektni partnerji, hrvaška turistična agencija Open Land in AquatiKa - sladkovodni akvarij iz Karlovca, podjetje Pletix iz Kamanja, znano po kopalnih kostumih in podjetje Astarta iz Zagreba ki je za potrebe arheološkega parka Vrlovka v Kamanju izdelala animirane in 3D predstavitve arheoloških najdb iz obdobja neolitika.

Ribiško podjetje Marko iz Duge Rese je predstavilo svoje ribje izdelke, slovenska Domačija Škof "ŠRAJF" iz Semiča in Kmetija Pavlovič iz Metlike pa sta predstavili široko paleto svojih izdelkov, od belokranjskih peciv do različnih sadnih izdelkov. Na sejmu sta se predstavili tudi hotel Bela krajina in avtokamp Podzemelj iz Metlike.

Z obiskom razstavljavcev s projektnega območja Misterion je bil ta mednarodni sejem prvi korak v skupnem nastopu slovenskih in hrvaških partnerjev na trgu turističnih storitev.

Vse novice