Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/misterion.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualno

Aktualno

Novinarska konferenca o izvedenih in načrtovanih aktivnostih na projektu Misterion Občine Semič

20.12.2018

V obnovljeni Muzejski hiši v Semiču je v petek, 21. 12. 2018 potekala konferenca za novinarje. Predstavili smo izvedene in načrtovane aktivnosti pri projektu Misterion v občini Semič.

Zaključena je celovita obnova muzejske hiše, zgrajene na prelomu 18. v 19. stoletje. Dograjen je lesen prizidek, v katerem se nahajajo dvigalo, učilnica/ustvarjalnica, turistično-informacijski center in sanitarije. V nadstropju muzejske hiše bomo do jeseni 2019 postavili novo, sodobno zasnovano razstavo Narava Bele krajine. Takrat bomo Muzejsko hišo v Semiču tudi odprli za obiskovalce.

V okviru projekta Misterion bomo v semiški občini do junija 2019 nadgradili kraško učno pot ob reki Krupi. Z izgradnjo viseče brvi čez Krupo bomo pot podaljšali za 2500 m. Uredili bomo dostope do dediščine, učilnico v naravi in razgledno točko, pot opremili z ustreznimi pripomočki in postavili didaktična igrala, tamkajšnjo naravno in kulturno dediščino pa bomo ustrezno označili.

Vse novice