Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/misterion.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualno

Aktualno

Na tradicionalni etnološko-turistični prireditvi »Semiška ohcet« v Semiču tudi KUD »Kamanje«

23.08.2019

Partnerji v projektu Misterion (Občina Semič, Občina Metlika, Općina Kamanje, LAG Vallis Colapis in Kompas Novo mesto) širimo sodelovanje in se povezujemo. Tako je letos na 25. etnološko-turistični prireditvi »Semiška ohcet« v Semiču prvič nastopila folklorna skupina KUD "Kamanje".

KUD "Kamanje" iz Kamnja je bil ustanovljen leta 2004 z namenom ohranjanja in raziskovanja kulturne dediščine območja Kamanja, pa tudi negovanja in predstavljanja izvirnih pesmi, plesov in ljudskih običajev. Društvo ima 42 aktivnih članov, 9 podpornih članov in 20 otrok, ki delujejo v otroških in odraslih folklornih skupinah in v tamburaškem orkestru.

Od ustanovitve do danes je KUD "Kamanje" dosegel nekaj izjemnih rezultatov. Sodeloval je na številnih folklornih prireditvah po Hrvaški in Sloveniji. Redno sodelujejo na območnem festivalu folklore v Ogulinu, otroških folklornih festivalih v Karlovcu, Karlovačko županijo pa so zastopali na naslednjih folklornih prireditvah: Bogdanovci, Valpovačko ljeto, Donji Miholjac, Kutina, Đakovački vezovi. Večkrat so obiskali tudi sosednjo Slovenijo.

Foto: Uroš Rastresen, arhiv TD Semič.

Vse novice