Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/misterion.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualno

Aktualno

Na 10. festivalu Odprte hiše Slovenije tudi objekt Muzejska hiša Semič

05.04.2019

Muzejska hiša Semič, ki je bila obnovljena v sklopu projekta Misterion s sofinanciranjem Evropskega sklada za regionalni razvoj, se je uvrstila na letošnji festival Odprte hiše Slovenije (OHS).

Festival OHS je nastal leta 2010 po vzoru festivala Open House London. Ta je prvič potekal leta 1992 na pobudo ekonomistke Victorie Thornton. Od takrat se je ideja bliskovito razširila po vsem svetu in k sodelovanju privabila veliko mest in držav. Danes se vse organizacije odprtih hiš združujejo v mednarodni mreži Open House Worldwide.

Skozi devet preteklih izvedb je festival OHS postal največji arhitekturno nepremičninski festival v živo, ki omogoča brezplačne oglede kakovostne arhitekture in prostorskih ureditev. Namen je enak že od samega začetka, in sicer širjenje primerov dobrih praks ter izobraževanje javnosti o vrednotah kakovostno oblikovanega prostora. Do sedaj je bilo na festivalih OHS javnosti odprtih že več kot 630 kakovostnih objektov ter krajinskih ureditev v Sloveniji.

6. 4. 2019 smo obnovljeno Muzejsko hišo Semič predstavili na festivalu Odprtih hiš Slovenije. Obiskovalci so imeli priložnost v živo videti objekt, spoznati arhitekturo, občutiti prostor, slišati, kako je prenova potekala, kakšne vsebine bo hiša imela…

Vse novice